arm_rangi_farsi-removebg-preview

نورپردازی تخصصی

” در نور مناسب، در زمان مناسب، همه چیز خارق‌العاده است.”

هر صحنه‌ای از زندگی ما انسان‌ها در نور مناسب زیباتر و به قول آرون رز خارق‌العاده است. هرگاه در صحنه سالن تئاتر و کنسرت حتی یک سالن همایش چندمنظوره نور مناسب باشد آنچه ارائه می‌شود تازه به ظهور می‌رسد.

حقیقت این است که تا نور مناسب در هر صحنه‌ای وجود نداشته باشد هیچ‌چیز برای ارائه وجود ندارد. نورپردازی در سالن تئاتر یکی از ارکان بسیار مهم در اجرای نمایش است.

امروزه در سالن‌های اجرای موسیقی نیز بخشی از ارتباط اجرا با مخاطب به عهده نورپردازی است و به همین دلیل تخصص نورپردازی از مواردی است که در کنار تمامی گروه‌‌های اجرای موسیقی می‌بایست حاضر باشد.

در سالن‌های همایش نورپردازی صحنه کارکردی چندگانه دارد.

متمرکز کردن توجه مخاطب به المان‌های اصلی صحنه و تأمین نور مناسب برای فیلم‌برداری از صحنه، موارد مهمی هستند که به کمک نورپردازی مناسب فراهم می‌شوند. جیمز تورنل  (James Turrell) هنرمندی که به ترکیب نور و فضا معروف است می‌گوید: “نور باعث آشکار شدن اشیا نمی‌شود بلکه خود نور مکاشفه است.”

طبیعی است هر برنامه‌ای متناسب بامحتوا نیازمند طراحی نورپردازی است و این موضوع توسط کارگردانان متخصص این امر صورت می‌پذیرد.

آنچه می‌بایست توسط فارس تکنولوژی انجام شود ایجاد بستر و تجهیزات مناسب برای هر صحنه است تا بتواند نیازهای نورپردازی سالن به نحو شایسته‌ای پاسخ بگوید.

طراحی مناسب محل سازه‌های نورپردازی در سالن‌ها از جمله نکات بسیار مهم و کلیدی است.

  • محل سازه‌‌های نوری در سالن باید به‌گونه‌ای قرار بگیرد تا امکان نورپردازی تمامی نقاط صحنه فراهم باشد.
  • زاویه قرارگرفتن پروژکتورهای نورپردازی که وظیفه روشن‌کردن چهره فرد روی صحنه را دارند بسیار مهم است.
  • محل سازه‌های نوری می‌بایست به‌گونه‌ای انتخاب شوند که از ایجاد سایه‌های ناخواسته در صحنه جلوگیری شود.
  • هماهنگی محل سازه نوری با طرح معماری داخلی از دیگر موارد حائز اهمیت است. این مورد نیز همواره در کارگروه اشتراکی معماری و تجهیزاتی بررسی و اجرا می‌شود.

ما در فارس تکنولوژی برای طراحی تجهیزات نور تخصصی، تلاش می‌نماییم تا تمامی امکاناتی را که یک طراح نورپردازی نیاز دارد را پیش‌بینی نماییم.

آنچه در این راه کمک‌رسان ماست تجربه همکاران و هنرمندان مشاور ما در طراحی نور تخصصی تئاتر و همایش‌های گوناگون است.

 وجود پروژکتورهای نورپردازی با توان‌های مختلف متناسب با ابعاد سالن همچنین با لنزهای گوناگون و استفاده از منابع نور افکتیو و مووینگ هدها و مانند آنها از مواردی است که در طراحی‌های فارس تکنولوژی موردتوجه قرار می‌گیرد.

امکان کنترل حجم روشنایی منابع نوری  و ایجاد طیف های نوری مناسب در زمان‌های مختلف یا همان دیم کردن نور از دیگر مواردی است که بسیار موردتوجه است. امکان کنترل نور عمومی سالن در کنار نورهای تخصصی نیز شرایط مطلوب‌تری را برای نورپردازی یک رویداد فراهم می‌آورد.