arm_rangi_farsi-removebg-preview

معماری داخلی

“پديده تعاملات اجتماعي براي بروز عيني، نيازمند عرصه‌ای خاص است.”

در آغاز آمفی‌تئاترها سازه‌های شهری در سرتاسر امپراتوری روم بودند تا مردم عادی هم بتوانند برنامه‌هایی مانند نمایش‌ها، بازی گلادیاتورها، نبرد حیوانات وحشی را تماشا کنند. اما این روزها ساخت فضاهای عمومی مثل سالن‌های آمفی‌تئاتر، همایش، کنفرانس و سینما دیگر هدف‌های والاتری دارد.  انسان و تعاملات اجتماعی در راس اهداف شهرسازی قرار گرفته است.

دپارتمان معماری فارس تکنولوژی به‌صورت تخصصی در زمینه معماری داخلی و دکوراسیون سالن های آمفی‌تئاتر، همایش، کنفرانس و سینما فعالیت می‌نماید.

ما، معماری داخلی و دکوراسیون سالن‌ها را یک امر تخصصی می‌دانیم چرا که متناسب با کاربری هر فضا می‌بایست اصول مشخصی را در طراحی در نظر گرفت. در میان هزاران نکته باریک‌ترازمو که تیم معماری متبحر فارس تکنولوژی در طراحی‌های خود که هرکدام به نوبه خود یک پروژه ملی منحصربه‌فرد هستند، چند سر خط مهم‌تر هستند که در اینجا مرور کوتاهی بر آنها می‌کنیم تا شما را با ظرایف کار این تیم باسابقه خود آشنا کنیم.

  • زاویه دید

همه آنچه در سالن‌های کنفرانس، همایش، تئاتر و موسیقی و حتی ورزشگاه‌ها ساخته می‌شود تنها برای یک هدف است آن هم بیننده‌ای است که از دیدن لذت ببرد و از داده‌های ارائه شده استفاده مفیدی داشته باشد.

زاویه دید صحیح مستمعین و حاضرین در سالن‌ها از نکات مهمی است که گاهی اوقات موردتوجه قرار نمی‌گیرد. چه بسیار سالن‌هایی که از بخشی از صندلی‌های سالن امکان دیدن صحنه نمایش در آنها وجود دارد و این بدان معناست که بخشی از سالن، مطلقاً قابل‌استفاده نیست.

زاویه دید در سالن‌های مختلف، متناسب با کاربری سالن معنای متفاوتی دارد. در سالن‌های همایش، کنسرت و تئاتر همه صندلی‌ها باید بدون هیچ مانعی دید مناسبی از بخش قابل‌توجهی از سن داشته باشند. همچنین دید مناسب همه مستمعین به صفحه‌نمایش تصویر اهمیت دارد و در طراحی باید موردتوجه باشد.

در سالن سینما بحث دید کامل به پرده نمایش در اولویت است. شیب بندی درست سالن، ارتفاع مناسب سن و چیدمان صحیح صندلی از مواردی است که در ایجاد زاویه دید درست نقش اصلی را دارد.

در سالن‌های کنفرانس که افراد دور میز قرار می‌گیرند تلاش طراح باید بر ایجاد حداکثر زاویه دید افراد حاضر در جلسه  نسبت به یکدیگر باشد. زاویه دید مناسب برای همه شرکت‌کنندگان به هیئت‌رئیسه ضروری است همچنین کلیه افراد باید زاویه دید مناسب نسبت به صفحه یا پرده نمایش داشته باشند.

  •  صندلی و چیدمان آن

در انتخاب صندلی، کاربری سالن، ارگونومی صندلی و جنس متریال اجزای صندلی مؤثر است. ما در فارس تکنولوژی با بزرگ‌ترین تولیدکنندگان صندلی‌های همایشی و کنفرانسی کشور ارتباط نزدیک داریم همچنین امکان خرید از تولیدکنندگان مطرح جهانی نیز برای ما فراهم است. ما صندلی سالن را مطابق با نیاز بهره‌برداران و کارفرمایان انتخاب می‌کنیم و محدود به تولیدات یک شرکت خاص نخواهیم بود.

نکته مهم دیگر توجه به چیدمان صندلی در یک سالن است. نحوه دسترسی به درهای سالن برای ورود و خروج جمعیت از نکات حائز اهمیت استاندارهای ایمنی بوده که همیشه موردتوجه طراحان فارس تکنولوژی است. محل قرارگرفتن راهروها، فاصله صندلی‌ها در ردیف‌ها، ایجاد رست‌های صحیح در گرادیان‌ها، نوع طراحی میز کنفرانس و چیدمان درست صندلی در سالن‌ها از دیگر نکاتی است که در طراحی منظور می‌گردد و به‌هیچ‌وجه این موارد نباید فدای افزایش ظرفیت یک سالن شود.

  • هماهنگی تأسیسات مکانیکی و الکتریکی با طرح معماری

از الزامات هر سالن تأسیسات مکانیکی و الکتریکی موجود در سالن‌هاست.

دریچه‌ها و کانال‌های هواساز یا پنل‌های کولر، لوله‌ها و اسپرینکلرهای آتش‌نشانی در بخش تأسیسات مکانیکی از مواردی هستند که در همه سالن‌ها وجود دارند.

ارتباط بخش طراحی معماری فارس با بخش تأسیسات مکانیکی برای دریافت الزامات آن بخش از موارد راهگشایی است که موجب می‌گردد که المان‌های مکانیکی در طرح دکوراتیو سالن تلفیق شود.

محل سامانه‌های صوتی مانند بلندگوها و محل قرارگرفتن رینه نورپردازی و پروژکتورها، دوربین‌های فیلم‌برداری، پروژکشن پخش تصویر و پرده نمایش یا نمایشگرهای سالن، دتکتورهای اعلان حریق و … از المان‌های تأسیسات برق سالن‌هاست که می‌بایست در طراحی معماری سالن به همه آنها فکر شود.

ما در فارس تکنولوژی دپارتمان‌های معماری، مکانیک و برق را به‌صورت مجزا ایجاد کرده‌ایم و در هر مورد که نیاز باشد  کارگروه‌هایی با حضور نمایندگانی از هر سه تیم به راه‌حل‌های مناسب فکر می‌کنند و بر سر آن به توافق می‌رسند. این تیم‌ها متشکل از مهندسین متخصص و دارای تجربه کاری مرتبط با سالن‌ها هستند.

این نقطه قوت فارس تکنولوژی نسبت به سایر همکاران است. وجود این بخش‌ها در کنار هم این توانایی را به ما داده که با ارتباط نزدیک این دپارتمان‌ها، بیشترین میزان هماهنگی را در طراحی‌های دکوراسیون خود داشته باشیم و از هزینه‌های اضافی حاصل از تداخل تأسیسات با طرح دکوراتیو در حین اجرای کار جلوگیری نماییم.